Monday, November 5, 2012

NURUL IZZAH KECEWA DILAHIRKAN ISLAM?Biarpun secara terang mengungkapkan kenyatan sepert berikut: “Apabila anda bertanya saya, tiada paksaan dalam beragama... mengapa sesetengah pihak rasa bersalah, perkara ini (kebebasan beragama) hanya terpakai kepada orang bukan Melayu, sepatutnya diguna secara sama rata.

Kenyataan di atas telah disiarkan oleh Malaysiakini protal propembangkang yang dibiayai Yahudi. Agaknya jika Utusan Malaysia, Berita Harian mahupun TV3, nescaya sudah lama media itu akan didakwa dan disaman seperti yang menjadi kebiasaan keluarga Anwar Ibrahim dan Pakatan Pembangkang lakukan. Tapi, disebabkan portal Malaysiakini yang keluarkan, maka tiada sebarang saman menyaman akan berlaku.

Sama seperti ayahnya yang lidah bercabang, Nurul Izzah telah membalas kenyataan pemimpin BN yang menyerangnya secara bertubi-tubi. Ini wajib kerana kenyataan Nurul Izzah itu sebenarnya boleh memesongkan akidah umat Islam yang ada sekarang. Jika di zaman nabi-nabi dahulu, mereka yang mengungap kenayataan sedemikian boleh direnjam sampai mati.

Menggunakan akhbar Sinar Harian, Nurul Izzah telah menafikan sekeras-kerasnya bahawa beliau telah mengeluarkan kenyataan tersebut. Sebaliknya, berasa kesal bahawa ada di kalangan pihak yang cuba memutarbelitkan kenyataannya berhubung isu paksaan dalam agama yang melibatkan orang Melayu.

Kenapa Nurul Izzah tidak menggunakan portal Malaysiakini untuk membersihkan namanya yang kini sudah dilihat sebagai anti-Islam? Ternyata Nurul Izzah kini sudah tersepit dengan lakonan yang telah dibuatnya sendiri. Sebagai pendukung Islam, ramai rakyat Malaysia nak dengar komen pemimpin PAS! Khalid Samad lebih arif untuk menjawabnya kerana Khalid lebih terbuka dalam mempersoalkan agama. 

3 komen:

 1. Kerana pulut santan binasa..kerana mulut PKR binasa !!!

  ReplyDelete
 2. nurul kecewa kerana tidak mendapat title anugerah tuhan saperti bapanya.

  ReplyDelete
 3. inikah yg pkr mahukan sbnrnya.
  kebebasan. kebebasan beragama, kebebasan sex sesama jenis, kebebasan prkahwinan sama jantina.
  fuck PKR, p mati la smua PKR.
  bapa bodoh, bini bodoh, anak pon bodoh. itulah kluarga anuar.

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger