Wednesday, November 28, 2012

UMNO DOAKAN AHLI-AHLI PAS KEMBALI KE PANGKAL JALANIsu doa kehancuran terhadap UMNO dan BN yang diusahakan PAS dengan dipimpin adik Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Razi Nik Mat ketika Muktamar PAS Ke-58 yang berlangsung di Kota Bahru pertengahan bulan November lepas masih lagi panas dan menjadi buah mulut rakyat Malaysia.

Ramai yang menyifatkan doa kehancuran itu membuktikan PAS kini sudah jauh melencong daripada perjuangan asal. Harus diingat bahawa mendoakan perkara yang tidak baik ke atas sesama muslim adalah suatu yang hina dan tidak pernah berlaku dalam Islam.

Bagaimanapun, ini tidak berlaku kepada UMNO yang kini sedang mengadakan Perhimpunan Agung UMNO di PWTC. Pemuda UMNO "mendoakan" agar ahli-ahli parti pembangkang terutamanya Pas selamat buat selama-lamanya dan akan kembali ke pangkal jalan. Inilah yang sebaik-baiknya atas nama Islam dan sejagat.

Selain Pemuda, Puteri, Wanita mahupun UMNO sendiri akan mendoakan kebaikan kepada parti itu untuk kembali ke pangkal jalan dan tidak lagi sesat di bawah ketaksuban dengan pemimpinnya yang gemar menyemai kebencian.

“Kita bukan seperti mereka, kita sama-sama doakan agar ahli Pas selamat selamanya, dan suatu hari nanti mereka dapat kembali ke pangkal jalan dan tidak lagi sesat," kata Khairy Jamaludin ketika berucap pada Perhimpunan Agung Pemuda UMNO hari ini.

Bercakap mengenai doa kehancuran yang dilakukan PAS itu, ia menyalahi Enakmen Jenayah Syariah Kelantan yang membolehkan sesiapa yang ingkar tergolong dalam kelompok kafir, atau telah berhenti menganut agama Islam.

Inilah PAS yang hanya menjadikan agama sebagai pelindung untuk kepentingan politik dalam menakluk Putrajaya.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger