Wednesday, December 5, 2012

CERAMAH ‘MERDEKA RAKYAT’ PAKATAN PEMBANGKANG DI GOMBAK KECOHPakatan Pembangkang Selangor semakin terdesak apabila kerap mengadakan ceramah-ceramah di Selangor menjelang PRU-13 ini. Dahulunya, ceramah hanya diadakan pada hujung minggu sahaja, tetapi kini diadakan setiap hari. Pakatan Pembangkang harus segera memberikan ‘ubat’ kepada rakyat Selangor yang kini sudah semakin sembuh dan memihak kepada BN.


Buktinya, ramai rakyat Selangor yang tinggal di kawasan Parlimen Gombak keluar rumah dan mengadakan demontrasi bagi membantah kehadiran Anwar Ibrahim dan pemimpin Pakatan Pembangkang di kawasan mereka untuk mengadakan ceramah politik Merdeka Rakyat.

Mereka keluar beramai-ramai bagi membantah kehadiran Anwar Ibrahim dan pemimpin Pakatan Pembangkang yang mengadakan ceramah di Gombak. Mereka sudah bosan dengan janji-janji pemimpin Pakatan Pembangkang terutama Ahli Parlimen Gombak, Azmin Ali yang sehingga kini masih gagal melaksanakan janji-janji PRU 2008.

Kini, menjelang PRU-13, pemimpin Pakatan Pembangkang menyentuh mengenai janji-janji PRU-13 yang banyak menayangkan cita-cita mereka untuk menakluk Putrajaya.


Ceramah Merdeka Rakyat di Gombak yang diadakan malam tadi telah mencetuskan kekecohan yang melampau akibat provokasi yang dilakukan penyokong dan ahli-ahli Pakatan Pembangkang. Selain bertindak ganas, pemimpin Pakatan Pembangkang cuba memprovokasi polis dan pasukan FRU yang menjaga keselamatan dengan kata-kata kesat.

Tidak cukup dengan itu, mereka menyebarluaskan persepsi kononnya Pemuda UMNO dan BN yang memulakan kekacauan ini tanpa sebarang bukti. Yang ada hanyalah kata-kata kesat dan maki hamun yang dilemparkan penyokong Pakatan Pembangkang termasuk Ustazah Abby Abadi di laman twitter, facebook dan blog.


Tahniah kepada FRU dan polis kerana berjaya mengawal keselamatan kedua-dua penyokong BN dan Pakatan Pembangkang yang bertindak atas desakan emosi. Penyokong BN dengan penuh sabar memerhatikan segala perbuatan dan perilaku tidak senonoh penyokong Pakatan Pembangkang yang berasa diri mereka terganggu. 

5 komen:

 1. Seriously? Ramai penduduk Gombak membantah?? Keh3 .. Ramai lagi yg keluar mendengar rasanya semalam.

  Penyokong BN dengan penuh sabar memerhatikan? This is just hilarious!! Kalau menjerit melolong semasa org berceramah itu sabar, mmg org BN penyabar. Keh3

  I was there and I witness what happened. :)

  ReplyDelete
 2. "Kalau menjerit melolong semasa org berceramah itu sabar.."

  Baru jerit melolong, bukan beraksi baling batu macam berok-berok Fuckatan. Takkan nak kata yang baling batu, lompat-lompat atas kereta macam berok masa perhimpunan BERSHIT 3.0 tu pun kategori "SABAR" bagi Fuckatan jugak kot...

  Pikir la, yang selalu jadi macam berok tu puak mana satu???? Bukti dah banyak la... takkan nak spin lagik...

  ReplyDelete
 3. korang bkn bg ceramah tp mengutuk org

  ReplyDelete
 4. Pakatan bodoh,otak udang.. pcaya sangat raja liwat.yang sokong2 dia tu gerenti golongan peliwat2 yg mahukan kebebasan meliwat beramai2.

  ReplyDelete
 5. pakatan bodoh bodohh dan bodohhh.. sokonglah,biar tergadai maruah korang ngan pakatan

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger