Saturday, December 22, 2012

NIK AZIZ BERMULUT CELUPAR DAN BUSUKTindakan Nik Aziz yang masih dengan perangai lamanya yang gemar mengeluarkan kenyataan bermulut celupar dan busuk dengan suka membuat fatwa sendiri apabila mengatakan orang Melayu yang menyokong UMNO sebagai mungkar.

Setiap kali menjelang pilihan raya, Mursyidul Am PAS itu gemar membuat fatwa yang bukan-bukan dan tidak masuk akal. Sama ada mencari publisiti ataupun promosi, sememangnya itu adalah perbuatan wajib Nik Aziz.

Itu satu lagi bukti Nik Aziz mengeluarkan faktwa yang tidak mengikut hukum bila dia sebut kumpulan orang yang mungkar ni kafir, orang UMNO ni Firaun dan macam-macam lagi zalim dan sebagainya. Tapi, bila bercakap pasal hubungan bersama PAS dan DAPig, Nik Aziz kata itu halal.

Sebelum ini Nik Aziz mengulangi hasratnya untuk terus bertanding dalam PRU-13 biarpun kini diselebungi dengan masalah kesihatan yang kritikal. Malah dengan mulut celuparnya, Nik Aziz menegaskan beliau tidak akan bersara daripada politik selagi ada orang Melayu yang menyokong parti UMNO yang beliau anggap mungkar.

Di sebalik kenyataan itu juga Nik Aziz juga bertujuan mempengaruhi pengundi supaya tidak menyokong calon UMNO dan BN pada pilihan raya umum nanti.

Nik Aziz selalu dia celupar, lepas cakap yang tidak ada bersandarkan hukum, dia buat fatwa sendiri, banyak tokoh-tokoh ulamak mempertikaikannya tapi dia buat bodoh saja. Malah, dia ingat dia saja yang betul orang lain (pemimpin UMNO) salah!

Atas sebab itu juga masalah perpecahan di kalangan umat Islam kerana oleh fatwa-fatwa songsang oleh pemimpin PAS semakin meruncing. Namun, demi kepentingan politik meuju ke Putrajaya, Nik Aziz dan PAS tidak sedar dan buta hati.  

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger