Thursday, December 27, 2012

NIK AZIZ TUNJUK KEDEGILANNYA DALAM AMANAT HAJI HADINik Aziz telah menasihatkan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang untuk tidak menarik balik Amanat Haji Hadi yang pernah dikeluarkannya pada tahun 1981. Sebaliknya, tegas Nik Aziz meminta Presiden PAS itu tidak tunduk dengan desakan UMNO, BN dan Utusan Malaysia yang telah memainkan kembali Amanat Haji Hadi.

“Agama ini bukan hak Haji Hadi seorang, agama ini hak semua, maka kerana apa pihak berkenaan tidak mahu berdepan dengan Haji Hadi, kerana apa, takut?

“Ajar puak penakut ini, takut tidak dapat duit, biar Haji Hadi tegap dengan keputusan dia.

Terdahulu, Utusan Malaysia hari ini melaporkan tokoh ilmuwan Islam, Prof. Emeritus Datuk Dr. Mahmood Zuhdi Abdul Majid meminta Abdul Hadi tidak terus membisu terhadap isu tersebut kerana perlu tampil memberikan penjelasan sesuai dengan prinsip Islam.

Bekas ahli PAS seumur hidup, Zainon Ismail sebelum ini turut mendedahkan puluhan ribu ahli dan pengikut PAS dikesan masih berpegang teguh kepada Amanat Haji Hadi yang sehingga kini menganggap orang UMNO kafir.

Dengan situasi terbaru itu, sebagai pemimpin Abdul Hadi Awang kini memikul dosa-dosa yang telah dan pernah dilakukan orang-orang PAS yang taksub dengan Amanat Haji Hadi.

2 komen:

  1. Najis babi kenapa tak keluar fatwa orang melayu islam yang masuk pkr atau dap

    ReplyDelete
  2. ... Hanya saekor anjing yang memahami saekor anjing yang lain ...

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger