Thursday, December 20, 2012

PENDUDUK CINA SELANGOR BANTAH KENAIKAN CUKAI PINTUWalaupun mengadakan demontrasi bagi membantah tindakan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menaikkan cukai pintu, itu sedikitpun tidak dapat menjejukkan hati Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim meskipun telah berjanji untuk melaksanakannya pada pilihan raya umum lalu.

Malah, Khalid Ibrahim dengan tegas mengatakan kerajaan negeri akan mengenakan cukai pintu berdasarkan kegunaan tanah yang mana kadarnya akan dinaikkan sekiranya tanah itu dibangunkan untuk tujuan tertentu seperti industri dan sebagainya.

Sebelum ini penduduk kampung Baru Subang dan Kampung Baru Sungai Buloh telah mengadakan demonstrasi di hadapan Bangunan Majlis Bandaraya Shah Alam bagi membantah kenaikan cukai pintu.

Tindakan Khalid Ibrahim dan Kerajaan Pakatan Pembangkang Selangor yang menaikkan kadar cukai pintu bertentangan dengan janji PRU 2008 dahulu.

Bagaimana mahu memerintah Malaysia jika tema Negara Berkebajikan yang dilaungkan Pakatan Pembangkang bagi PRU-13 menyusahkan rakyat? Inilah Pakatan Pembangkang yang sebenarnya yang membebankan rakyat. 

1 komen:

  1. APA YANG TAK NAIK DISELANOR? DENDA LEWAT BAYAR CUKAI PINTU DAH NAIK DARI RM2/- KEPADA 20/-, SEWA GERAI PKNS DINAIKKAN. SIKIT HARI CUKAI TANAH AKAN DINAIKAN, (MAS KAHWIN DAN NAIK KEPADA RM300/- DARIPADA RM80.00 (Tak apalah yang untuk anak dara selangor). Oh ya kita lupa, ada satu benda lagi naik di selangor. Apa dia? apa lagi KOOOOOT*******H Anuarlah. Tak percaya tanya China Doll tuuuu. Selamat memilih semula kerajaan baru dalam PRU 13- UNDI PR (AKAN Porak Perandahlah Negara)

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger