Monday, December 24, 2012

VIOLET YONG MAHU ‘BABI PANGGANG’ TURUT DIJUAL DI MEDAN NIAGA SATOKADUN Pending yang juga Bendahari DAP Sarawak mahu Kerajaan dan DBKU meluluskan permintaan menjual daging khinzir panggang di Medan Niaga Satok. Ini kerana menurut aduan seorang penjaja ‘char siew’ (khinzir panggang) yang dijualnya adalah tidak sesuai untuk dipamerkan di pasar baharu tersebut.

Jika ini berlaku, maka beliau tiada tempat dan tapak untuk menjual daging babi panggang dan menghalang pendapatannya untuk mencari rezeki. Ini sangat mendukacitakan Violet Yong.

DAP Sarawak kini mengambil kesempatan di atas keenganan penjaja-penjaja Pasar Minggu Satok untuk berpindah ke Medan Niaga Satok yang hanya jaraknya beberapa kilometer dari Pasar Satok. Ini penting bagi meningkatkan lagi reputasi parti itu menjelang PRU-13 akan datang. 

1 komen:

  1. LOKASI SEKARANG AMATLAH JIJIK KHASNYA KAWASAN JUALAN IKAN & DAGING!BASAH, BERBAU TIDAK TERATUR DAN BERULAT! DBKU LULUSKAN PEJABAT VIOLET DI DALAM BANGUNAN JUALAN IKAN TERUBOK KALAU DIA KEMARUK SANGAT NAK KEKAL DISITU. KEADAAN KESELURUHAN PASAR MINGGU SATOK AMAT TIDAK TERATUR DAN SESAK. KALAU NAK JUAL KHINZIR DIPASAR STUTONG, PETANAK ADA!

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger