Wednesday, January 30, 2013

ANWAR IBRAHIM – PAKATAN PEMBANGKANG ‘BELA’ ISLAM DAN MELAYUManifesto dan kempen Pakatan Pembangkang sama ada PKR, PAS dan DAP ialah “memperjuangkan nasib orang Melayu dan memelihara kepentingan agama Islam. Itulah cara untuk mendapatkan undi orang Melayu kata Anwar Ibrahim.

Di pihak BN pula pasti akan guna pendekatan yang sama dan untuk itu Anwar Ibrahim meminta setiap ahli Pakatan Pembangkang mempersiapkan diri dengan segala macam bentuk ‘serangan’ yang dijangka mampu menganggugat persiapan Pakatan Pembangkang.

Justeru, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, barisan kepimpinan PR dengan dibantu penyokong perlu kuat melengkapkan diri dengan persiapan mental dan emosi sebagai menghadapi sebarang kemungkinan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Anwar berkata lagi pimpinan Pakatan Pembangkang sepakat untuk membersihkan sistem pentadbiran.

"Jika ada pemimpin di mana-mana peringkat yang mengamalkan rasuah, kita akan pastikan mereka bakal menerima hukuman penjara," katanya.

Sementara itu, Anwar turut menasihatkan masyarakat di Gemas, Tampin dan kawasan sekitar untuk membantu hasrat Pakatan Pembangkang dalam menawan Putrajaya dengan menambah bilangan kerusi Parlimen dan DUN di negeri ini.

“Kita kena tawan Negeri Sembilan. Kerusi sikit sangat ni... Pekan Cina, kawasan India, Melayu dari Negeri Sembilan untuk bantu kita tawan Putrajaya," katanya.

Terdahulu, pada siri jelajah sehari di Negeri Sembilan, Anwar Ibrahim turut singgah di beberapa lokasi iaitu Melang, Kuala Pilah; Taman Anggerik, Batu Kikir; Kampung Temeris, Senaling dan terakhir di pekan Pasir Besar.

3 komen:

  1. Bukan dia amalkan depan belakang sama ke?

    ReplyDelete
  2. Mereka yang disekeliling anuaraljubori perangai macam dia ge adalah pengemar bontot

    ReplyDelete
  3. nauzubillah! Allah itu maha mengetahui hambanya yang dizalimi semuga segala cemuhan itu akan dibalas di akhirat kelak. Bertaubatlah, hai, hamba Allah yang gemar mengaibkan sesama islam dan tempatnya di neraka jahanam .takuti takuti oleh kamu....

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger