Saturday, January 12, 2013

#KL112 RAKYAT SARAWAK TIDAK TERKECUALI SERTAI HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYATWalaupun diadakan di Kuala Lumpur, namun rakyat Sarawak tidak terkecuali untuk bersama-sama dalam menjayakan Himpunan Kebangkitan Rakyat di Stadium Merdeka.

Dalam ramai-ramai peserta Himpunan Kebangkitan Rakyat ini terlihat sekumpulan belia yang dipercayai rakyat Sarawak sama-sama berhimpun sambil membawa bendera Sarawak. Mereka ini bukan saja membawa bendera bahkan berteriak seperti monyek dan beruk di hutan.

Difahamkan sekumpulan rakyat Sarawak yang menyertai Himpunan Kebangkitan Rakyat dibiayai PKR Sarawak dalam usaha menjadikan Himpunan Kebangkitan Rakyat ini berjaya mencapai matamatnya seramai 1 juta orang. Segala perbelanjaan penerbangan, makan dan minum serta penginapan juga sedikit token diberikan kepada rakyat Sarawak yang menyertainya..


Tahniah kepada PKR Sarawak kerana berjaya membiayai rakyat Sarawak untuk turut sama terlibat dalam Himpunan Kebangkitan Rakyat. Ini semua duit yang diperolehi hasil pungutan semasa Ceramah Merdeka Rakyat di Kuching pada Disember dan Januari lepas. 

1 komen:

  1. dasar UMNO..... fitnah mainan..hehehe... sarawak BN maseh boleh lagi bernapas..... tapi... tiba masa... anak muda bangkit... celaka lah BN dan taib mahmud.... gik maseh ada masa nak gelak puas2..... pru13 boleh lagik tunjok eksen... sarawak x perlu jadi malaya.... tapi... sarawak akan jadi sarawak sendiri.... bukan sekadar himpunan aman sperti malaya..tapi!!! rusuhan... akan ku carik pemimpin2 BN dan kerat sorang2!

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger