Wednesday, February 13, 2013

DAP HANYA MAHUKAN UNDI MELAYU SAHAJA DAN TIDAK AKAN MEMELIHARA KEBAJIKAN MELAYU DAN AGAMA ISLAMPerkara ini bukan baru bahkan sudah menjadi objektif penubuhannya DAP yang merupakan serpihan PAP tidak akan sesekali menjaga kebajikan rakyat Melayu dan Islam itu sendiri. Malah, selama ini semasa memerintah Selangor dan Pulau Pinang itu semua hanya ‘lakonan’ semata-mata.

Malah, kenyataan bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim mengingatkan orang Melayu dan umat Islam agar tidak tertipu dengan pembohongan DAP kononnya mahu menjaga kebajikan kumpulan masyarakat tersebut.

Juga, adalah tidak mustahil jika Pakatan Pembangkang memerintah agama Islam dan orang Melayu di negara ini akan porak-peranda sekiranya diperintah DAP yang tidak pernah menghormati sentimen masyarakat itu.

Malah, sejak akhir-akhir ini umat Islam tercabar oleh pemimpin DAP yang sering memperlekehkan sensitiviti Islam dan orang Melayu selain sering menampilkan dasar yang hanya mementingkan perjuangan kaum Cina.

"Sebelum ini, Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham pernah mencetuskan provokasi terhadap usaha orang Islam mengadakan bantahan terhadap filem Innocence of Muslims, kemudian Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng mendesak penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam.

"Pengerusi DAP, Karpal Singh juga begitu 'biadab' mengarahkan Majlis Ulama Syura PAS mengkaji semula keputusan berhubung kalimah Allah. Mereka membiarkan kita bercakaran antara satu sama lain.

Beliau mengulas kenyataan Setiausaha Agung Badan Bertindak Perpaduan Melayu, Hasan Hamzah semalam yang menyifatkan orang Melayu termasuk pemimpin PAS yang menyokong DAP ibarat 'terjun ke gaung' kerana pendirian DAP yang tidak pernah menjunjung dasar-dasar Islam di negara ini.

Dalam masa sama, Tunku Abdul Aziz hairan dengan sikap pemimpin PAS yang sanggup membiarkan hak orang Melayu dan agama Islam dipertikai pihak lain demi mengejar impian untuk berkuasa.

Menurut beliau, pemimpin PAS sepatutnya sedar pihak luar termasuk segelintir pemimpin cauvinis DAP tidak akan memberikan tempat kepada orang Melayu malah tidak akan membantu kelangsungan golongan itu sekiranya berkuasa kelak.

Namun, disebabkan kepentingan politik dan menuju Putrajaya, pemimpin PAS sanggup membutakan mata dan memekak telinga biarpun terpaksa menggadaikan Islam dan Melayu itu sendiri.

1 komen:

  1. DAP laknatullah terkutuk...no soul and spirit...will burn and rot in hell.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger