Thursday, February 14, 2013

PAKATAN PEMBANGKANG ANGGAP PENERUSAN BR1M 3.0 DAN SETERUSNYA SEBAGAI SOGOKAN PILIHAN RAYAKesediaan Kerajaan BN meneruskan pemberian BR1M 3.0 dan seterusnya seperti yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak di Johor baru-baru ini telah mendapat reaksi negatif daripada Pakatan Pembangkang.

Umum mengetahui, pemberian BR1M 2.0 yang kini sedang dilaksanakan di seluruh negara sangat menghantui Pakatan Pembangkang yang sangat takut akan kehilangan sokongan daripada rakyat khususnya mereka yang menerima BR1M ini.

Atas sebab itu, tidak hairanlah pemimpin Pakatan Pembangkang tidak menyukainya dan menganggap BR1M ini sebagai sogokan pilihan raya.

Tidak cukup dengan itu, pemimpin PKR Sarawak See Chee How mengatakan penerusan pemberian BR1M oleh Kerajaan BN dianggap terdesak. Sambil menegaskan rakyat Malaysia boleh disogok dengan BR1M.

Bagi menimbulkan kesangsian terhadap kerajaan BN, Pakatan Pembangkang mempersoalkan kewangan negara yang dikatakan mereka sebagai hampir muflis. Ini sangat bertentangan dengan keterangan Menteri Kewangan yang menyifatkan dakwaan itu sebagai tidak berasas. Kerajaan BN tahu akan keselamatan dan kekuatan kewangan negara dan pemberian BR1M itu sedikitpun tidak menjejaskan kewangan negara.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger