Tuesday, February 12, 2013

PENYOKONG YANG JUGA AHLI DAP TUNJUK ISYARAT LUCAH KEPADA DYMM PERMAISURI AGONGInikah tabiat dan juga kelakuan penyokong yang juga ahli DAP dan Pakatan Pembangkang terhadap raja-raja Melayu juga DYMM Permaisuri Agong. Satu hal juga, penyokong Pakatan Pembangkang yang terdiri daripada ahli-ahli PKR dan PAS juga seolah-olah mengiyakan perbuatan ahli DAP itu yang disifatkan perbuatan melampau dan wajar dihukum sula.

Menjadi perbuatan dan tabiat penyokong Pakatan Pembangkang yang akan menganggap apa yang dipaparkan blog-blog pro Kerajaan sebagai fitnah sedangkan perbuatan itu sangat benar dan tiada merangui batasan.

Sewajarnya pesalah itu tidak wajar dilepaskan kerana bukan sahaja tidak mempunyai nilai-nilai murni bahkan mengamalkan budaya biadap seperti mana yang diajurkan Pakatan Pembangkang.

Mengikut undang-undang di Malaysia, pesalah itu boleh dikenakan di bawah SEKSYEN 294 (a) KK - Melakukan apa-apa perbuatan lucah di mana-mana tempat awam. Hukumannya jikalau didapati bersalah adalah penjara 3 bulan dan dendan atau kedua-duanya. Orang yang dituduh juga boleh ditangkap tanpa sebarang waran.

Ini adalah perincian peristiwa dan orang yang telah melakukan isyarat lucah terbabit:

Kejadian berlaku di Lapangan Terbang Antarabangsa Bayang Lepas pada jam 1:05 tengah hari tadi. Seorang lelaki Cina telah menunjukkan isyarat lucah kepada konvoi DYMM Raja Permaisuri Agong dan telah ditahan oleh pihak berkuasa.

Nama: LEONG PEI KOE
No. Kad Pengenalan: 840718-10-5015
Umur: 29 tahun
Kerja: Quality Surveyor di sebuah kilang di Singapura
Pendidikan: Bsc Degree Building Economic and QS di Heriot Walt University Scotland, UK (2007)
Alamat: C18-18-9, Serina Bay, Sungai Pinang, Pulau Pinang.

ASP Mohd Fakharuddin bin Abdul Hamid yang merupakan pengawal pengiring DYMM Raja Permaisuri Agong yang melihat gelagat lelaki tersebut telah keluar dari kenderaan pengiring dan merapati LEONG PEI KOE.

Amaran telah diberikan kepada lelaki Cina tersebut yang dia boleh ditahan dan ditangkap di bawah Seksyen 294 (a) KK. Bagaimanapun, lelaki Cina itu mencabar pihak berkuasa agar menangkapnya dan berkata, di Pulau Pinang, polis Melayu tidak ada kuasa kerana Pulau Pinang adalah hak milik Cina.

Apabila ASP Mohd Fakharuddin menghampiri LEONG PEI KOE, lelaki Cina tersebut terus memberikan isyarat lucah beberapa kali. Dengan bantuan anggota PGA, akhirnya dia ditahan dan digari bagi siasatan dan tindakan lanjut.

Hasil siasatan polis mendapati, lelaki Cina tersebut tidak mempunyai rekod lampau, manakala ujian air kencingnya adalah negatif.

Namun alasan yang paling melawakkan diberikan olehnya ketika ditanya mengapa dia berbuat ialah, DIA BERTENGKAR DENGAN BAPANYA DI DALAM KERETA dan apabila keluar dari kereta bapanya, dia meluahkan perasaan marah dengan menunjukkan isyarat lucah kepada kenderaan-kenderaan yang bergerak berhampiran dengannya.

Kononnya, dia berasa di lapangan terbang kerana hendak menaiki penerbangan ke Singapura pada jam 1:40 tengah hari selepas beraya di rumah keluarganya.

Pihak berkuasa sedang berusaha untuk mendapatkan perintahan tahanan reman dan siasatan lanjut sedang dijalankan.

TQ FlyingKick.

3 komen:

 1. kalau negara islam malaysia ni negara arab...dah lama 2 ekor komunis kuning tu kena tembak..

  dorang berani kerana pas lemah dan jadi balaci dorang..

  pemuda pas hanya berani berlawan ngan umno yg.sama bangsa dan agama..dengan cina komunis dap mereka hilang telor!!

  gen2felda

  ReplyDelete
 2. kerana Undi ( Pastinya BN tak akan dapat ) Pak Najib akan memaaafkan Mangkok ni..biasa lah Politik..Jubur sanggup di serah demi Politik

  ReplyDelete
 3. Why is this guy become so racist?what is the need to be so rude??im not a malay but i have a big respect to the king.those Dap guys really out of their mind,so arrogant.who they thing they are??

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger