Tuesday, February 12, 2013

SEKIRANYA KALAH PRU-13 PAKATAN PEMBANGKANG AKAN MUNCULKAN ARAB SPRINGArab Spring hanya akan berlaku di Malaysia jika PRU-13 dicemari dengan penipuan hingga menyebabkan kegagalan Pakatan Pembangkang ke Putrajaya, tegas Mohamad Sabu.

Ini kalilah Pakatan Pembangkang mesti menang PRU-13 biarpun sebelum ini sentiasa menghadapi kekalahan. Ini kerana selepas PRU-13 ini, Pakatan Pembangkang akan kehilangan Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim akibat tuduhan liwat dan beberapa tuduhan lain.

Sebelum ini, bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan kelmarin yang percaya 'Arab Spring' boleh berlaku di negara ini sekiranya pihak yang kalah pilihan raya umum akan datang tidak puas hati dengan keputusannya.

Kenyataan Tan Sri Musa Hassan mendapat reaksi daripada bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir yang tidak menolak kemungkinan berlaku Arab Spring apabila parti polilitik yang kalah tidak berpuas hati.

Pakatan Pembangkang telah membuktikan mereka hero dalam menganjurkan demontrasi jalanan seperti mana yang dilakukan dalam BERSIH dan Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112. Jadi tidak hairanlah Arab Spring akan berlaku selepas PRU-13 jika kemenangan tidak memihak kepada Pakatan Pembangkang.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger