Tuesday, March 19, 2013

MR MANSUH @ MR GOYANG JUAL UBAT DI BELAGA

Sebelum Anwar Ibrahim datang ke Sarawak pada 15 Mac lepas, iaitu sehari sebelum gambar-gambar aksinya bersama seorang lelaki dibongkar kepada umum menerusi sebuah blog yang turut menggembarkan rakyat Malaysia termasuk Presiden PAS, Abdul Hadi Awang dan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz serta Golongan Ulama PAS.

Seperti biasa Anwar Ibrahim datang ke Sarawak adalah untuk menjual ‘ubat’ dan janji kosong. Mengikut cerita laman blog pro BN, kekerapan Anwar Ibrahim datang ke kawasan Parlimen Hulu Rajang ini dikatakan mempunyai misi dan visi yang penting.

Kehadiran Anwar Ibrahim di Uma Badeng bukan sahaja menabur janji bahkan sebenarnya cuba untuk memainkan perasaan rakyat Sarawak khususnya kepada masyarakat Orang Ulu. Lebih menyayat hati, kehadiran Anwar Ibrahim ke Uma Badeng pada kali ini sangat mendukacitakan tidak seperti pada tahun 2008.

Menurut penduduk, pada ketika tahun 2008 kebanyakan mereka yang membawa Anwar Ibrahim kini sudah keluar meninggalkan parti. Atas sebab itu sambutan yang diterima Anwar Ibrahim pada kehadiran kali ini amat-amat mendukacitakan.

Lebih mendukacitakan penduduk Uma Badeng telah menolak kehadiran Anwar Ibrahim ke kawasan itu sehingga menyebabkan penganjur terpaksa memohon dan menyembah penduduk untuk diadakan Majlis Ceramah Perdana Anwar Ibrahim.

Mengikut perkiraan awal, Ceramah Perdana Anwar Ibrahim sepatutnya diadakan di Rumah Ketua PKR Cabang Uma Badeng, Encik Lee. Namun telah ditolak secara mentah. Kemudiannya terpaksa dipindah ke Blok C, namun ceramah itu tetap juga ditolak. Abun Sui (calon PKR Hulu Rajang) juga cuba meminta simpati Blok D, namun ditolak oleh Ketua Blok D.

Alangkah malunya Ceramah Perdana oleh Ketua Pembangkang ditolak seperti permainan bola sepak. Pada mulanya ceramah ini dirancang dan diadakan di Uma Bakah, Sungai Koyan. Dukacitanya, penduduk Uma Bakah telah menolak dan memboikot program-program PKR termasuk Anwar Ibrahim.

Buktinya tidak ramai di kalangan penyokong setia melihat kelibat Anwar Ibrahim di Uma Bakah hadir dalam ceramah Anwar Ibrahim semalam walaupun jarak Uma Bakah dan Uma Badeng boleh jalan kaki.

1 komen:

  1. Memang sah muka berkulit babi, tebal. Tak tahu malu, dah video songsang keluar pun masih nak berceramah, at least pergi laa sorok muka kamu seminggu dua dalam gua tempurung ke, gua kelawar ke bawah ketiak bini ko ke ni tak, orang yg datang tu pun agaknya nak tengok goyang goyang buntot, kalau ada tercelupar mulut mungkin u ulang i saman u. Orang Sabah Orang Sarawak budaya mereka memang jauh lebih baik dari Semenanjung masih bersih lagi.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger