Monday, March 4, 2013

NAIB PRESIDEN PKR TIAN CHUA WAJAR DILUCUTKAN WARGANEGARA MALAYSIASusulan daripada twitternya, rakyat Malaysia termasuk ahli-ahli PAS dan PKR beragama Islam mengutuk sekeras-kerasnya Naib Presiden PKR yang juga Ahli Parlimen Batu, Tian Chua.

Sebagai seorang Ahli Parlimen, beliau sewajarnya tidak mengeluarkan kata-kata kesat ke atas perjuangan yang dilakukan anggota keselamatan yang bertungkus lumus mempertahankan kedaulatan dan keselamatan negara.

Sebelum ini Tian Chua juga bongkak dan sombong dengan mengaitkan kejadian yang berlaku di Lahad Datu, Sabah itu angkara Kerajaan Malaysia dan UMNO. Ini satu dakwaan yang sangat keji dan lebih keji daripada babi.


Tidak cukup dengan itu Tian Chua menyatakan kematian 2 orang komando polis di Lahad Datu sebagai sandiwara politik dan ‘mati katak’. Ini sangat-sangat mengecewakan rakyat Malaysia khususnya masyarakat Melayu dan Bumiputera yang majoritinya terlibat dalam operasi ini.

Dalam twitter, facebook dan blog, ramai di kalangan rakyat Malaysia yang marah dengan kenyataan pemimpin PKR itu dan sehingga ada yang mahu Ahli Parlimen Batu itu dilucutkan kewarganegaraannya dan dihantar ke negara dunia ketiga yang lain atas keceluparannya.

Ini mungkin bertujuan untuk mempertahankan ‘bos’nya Anwar Ibrahim yang kini secara terang dikutuk dan dicemuh rakyat Malaysia atas kebiadapannya untuk tidak mengaku bersalah sebaliknya menyalahkan media antarabangsa yang selama ini amat disukainya.

Undi PKR Bawa Kehancuran Negara
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.

5 komen:

 1. Berapa kali dah ku dengar desaan agar Tian Chuan anak babi dilucutkan kewarganegaraan tp sampai sekarang tiada apa-apa tindakan susulan. Begitu juga jika ada sesuatu isu maka berduyong-duyonglah terutama orang Melayu yang akan buat laporan polis tp akhirnya sepi ditelam masa. Menteri KDN pula hanya tahu beri amaran.

  ReplyDelete
 2. Fikir dulu sebelum nak salahkan KDN. Tapi pasal tian chua tu aku memang setuju.

  ReplyDelete
 3. Bukan Tian Chua sahaja dan ramai lagi. Acap kali kedengaran nak lucutkan kerakyaatan sepolan2 tapi mana aksinya. Hanya dengar2, laporan2 polis dan amaran2 sahaja. Tugasan siapa sebenarnya. Tidak ada tindakan susulan lansung. Ini yang membuat "mereka" semakin berani bodoh. Jadi jangan salahkan "mereka" sebab "mereka" tahu dan yakin "mereka" tidak akan mendapat sebarang tindakan dari pihak berkuasa. Yang "keterlaluannya: pihak berkuasa yang tidak peka dan sensitif akan sifat2 yang ditunjukkan olih "mereka" tadi. Salah Siapa.

  ReplyDelete
 4. Sebelum dilucutkan kerakyatan Tian Chua, kita dermakan pakaian keselamatan polis lengkap dengan M16 berpeluru getah dan hantar dia ke Lahat Datu untuk menamatkan episod drama yang sedang hangat dipasaran. Semoga Tuan Chua dapat mengakhiri pengembaraan drama kombat kerajaan.

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger