Wednesday, March 20, 2013

NIK AZIZ DIMASUKKAN HOSPITAL SELEPAS BANYAK KUCAR KACIR NEGARAMenteri Besar Kelantan, Nik Abdul Aziz Nik Mat dimasukkan ke hospital malam semalam selepas mengadu ‘sakit perut’. Ini percayai akibat kegagalan Nik Aziz menunaikan janjinya terhadap Tun Dr. Mahathir.

Pernah sebelum ini Nik Aziz menyatakan hasratnya untuk bersara daripada politik jika bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad turut melakukannya. Namun, setelah Tun Dr. Mahathir berbuat demikian sejak 10 tahun lalu, Nik Abdul Aziz masih kekal di tampuk kepemimpinannya malah dengan tegas mengatakan dirinya akan terus bertanding dalam PRU-13 akan datang ini demi menentang UMNO dan BN.

‘Sakit Perut’ itu membuatkan Nik Aziz gagal mempengerusikan Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri Kelantan. Mesyuarat tersebut dipengerusikan Timbalan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yacob.

Berita Nik Aziz dimasukkan ke hospital turut dimaklumkan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah Kelantan, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah ketika ditemui selepas mesyuarat Exco.

Bagaimanapun, di sini hari ini enggan menjelaskan di mana Nik Abdul Aziz dirawat dengan alasan tidak mahu beliau diganggu.

Sejak kebelakangan ini, Nik Aziz sering dilaporkan mengalami masalah kesihatan berikutan umurnya sudah mencecah 82 tahun. Pernah sebelum ini beliau dimasukkan ke Institut Jantung Negara akibat masalah jantung. Walaupun umurnya semakin meningkat, tahap ilmunya juga semakin tinggi apabila sanggup menyamankan penerima BR1M sebagai binatang atau haiwan.

Kepada Nik Aziz sebelum nyawa dicabut dari badan, masih ada masa untuk beliau bertaubat nasuha kerana sepanjang menceburi bidang politik selalu sangat mengaibkan pemimpin sesama Islam terutama pemimpin UMNO dan BN.

5 komen:

 1. bala dah mati ingat bang non dapat bala dari papagomo tetiba plak bala sampai ppada tok guru padan sesangt le ko tua nak mmposs

  ReplyDelete
 2. Salam perjuangan..Mohon tuan pautkan blog saya dihttp://metromalaya.blogspot.com/Blog tuan telah saya pautkan,t.kasih..

  ReplyDelete
 3. doa pecah perut dah dimakbulkan Allah... alhamdullilah..

  ReplyDelete
 4. Elok allah ambil mngkok balik cepat, pecah belah melayunsejak dia berkawan dgn gay tua..jual nama allah,,jual segalnya..doa pecah perut balik ke mat Gaybtuan dan partinya sendiri

  ReplyDelete
 5. Doa K.O kan BN memakan diri sendiri, alamat perutnya kembong membesar mcm ikan buntal akibat pembalasan dari Maliki Yaw Mid Diin(Raja di-hari Pembalasan)kerana memandai nak ambil tempat dan kedudukan Allah SWT dan RasulNya.

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger