Thursday, March 14, 2013

TIAN CHUA DIHADAPKAN KE MAHKAMAH JALAN DUTA PAGI INIAkibat dari kenyataan yang menuduh peristiwa berdarah di Lahad Datu, Sabah sebagai sandiwara UMNO, Naib Presiden Keadilan Tian Chua akan didakwa dibawah Akta Hasutan.

Kes Tian Chua dilaporkan akan dihadapkan ke Mahkamah Jalan Duta pada pukul 9 pagi ini. Ini disahkan sendiri oleh Timbalan Ketua Penerangan AMK Malaysia, Rozan Azen Mat Rasip di dalam laman Twitter.

Rozan yang juga sekutu dan kawan rapat Tian Chua menyeru seluruh rakyat Malaysia yang cintakan keadilan supaya hadir beramai-ramai bagi menyatakan sokongan kepada Tian Chua demi menegakkan kebenaran.

  
Tian Chua sebelum ini dengan pantas mendakwa insiden pencerobohan di Lahad Datu, Sabah merupakan sandiwara UMNO walaupun pada ketika itu ia telah mengorbankan 2 nyawa anggota Komando Vat 69.

Tian Chua juga dilaporkan sebagai berkata bahawa semua peristiwa di Lahad Datu hanyalah semata-mata strategi Najib Razak untuk menangguhkan Pilihan Raya Umum Ke-13.

Sehingga kini, beratus-ratus laporan polis telah dibuat di seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak ke atas pemimpin PKR tersebut dan kemarahan rakyat Malaysia terhadap Pakatan Pembangkang semakin menebal dengan tindakan biadap beliau.

5 komen:

 1. SKRNG RAMAI MELAYU BODOH PERTAHAN CINA YANG CERDIK MACAM KANCIL.
  MELAYU DI PERBODOH ........KESIAN. MELAYU OTAK UANG

  ReplyDelete
 2. Hanya orang MELAYU yg BANGGANG sahaja yg akan datang...

  ReplyDelete
 3. Melayu BAHALOL saja yg dok berimiginasi bhw puak Taik Chuak tu yg akan mmbela nasib org Melayu dan agama Islam....

  ReplyDelete
 4. yang sokong melayu, yang baring atas jalan pon melayu, yang gaduh sesama sendiri pon melayu... mmg kita bangsa yang baik hati dan bertolak ansur tapi jangan jadi BODOH...

  ReplyDelete
 5. Melayu bodoh dan dayus saja yang mempertahankan pengkhianat ini..tak sedar lagikah tok nenek moyang dulu kena jajah sebab melayu berskiap macam ini..BODOH.

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger