Friday, April 26, 2013

ANWAR DAN AZIZAH ‘BERCUTI’ DI MIRI HARI INIPelik. Tidak pernah dalam sejarah Anwar Ibrahim datang ke Sarawak ‘membawa’ isterinya Wan Azizah ke Miri bagi membantu calon PKR, Dr Michael Teo berkempen dalam PRU-13. Apakah Anwar membawa Wan Azizah semata-mata mahu menutup aibnya yang pernah dikaitkan dengan seorang ‘lelaki’.

Anwar akan mengadakan ceramah PKR di hadapan klinik Dr Michael Teo dan bangunan Pejabat PKR Miri di Miri Waterfront di sini, pada hari ini bermula jam 7 malam bagi ‘memenangkan’ PKR dan seterusnya menghangatkan suasana kempen pilihan raya di Sarawak.

Setelah memasuki hari ke 6 kempen PRU-13, BN telah mendahului Pakatan Pembangkang dan Pembangkang tempatan dari segi bahan kempen dan sokongan termasuklah masalah dalaman BN itu sendiri. Manakala Pakatan Pembangkang dan Pakatan tempatan lebih banyak mengambil pendekatan tunggu dan dilihat. Mungkin agaknya kempen PRU-13 kali terlalu lama dan Pakatan Pembangkang dan Pakatan tempatan dikatakan tidak mempunyai sumber kewangan yang kukuh dan stabil.

Calon PKR Parlimen Miri berkeyakinan bahawa dirinya berpeluang cerah untuk menang PRU-13 ini walaupun tidak mendapat bantuan dan sokongan daripada DAP Sarawak.

Dr Teo bakal berdepan dengan cabaran sengit calon muka baharu Barisan Nasional (BN) Datuk Sebastian Ting daripada Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP).

4 komen:

 1. Satu perkara yg wajib dijaja Pakatan - turun harga minyak petrol/disel sehari selepas memerintah Putra Jaya.Lihat saja nanti.

  ReplyDelete
 2. Kamel orang Sarawak sik bodoh dapat ditipu oleh nuar jubor

  ReplyDelete
 3. kamik sarawakian baru tau itu anwar kaki tembirang. say no to anwar & pkr

  ReplyDelete
 4. kamek org Sarawak lama udah tau nuar jubur adalah anugerah tuhan palsu.

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger