Tuesday, April 30, 2013

DAP BIADAP BUAT KECOH SEBAB BILLBOARD ALTANTUYASengaja dan provokasi yang dilakukan DAP menyebabkan suasana kecoh berlaku di pekarangan Majlis Bandaraya Kuching Selatan (MBKS). Kebiadapan penyokong DAP terhadap Datuk Bandar MBKS seolah-olah seperti kumpulan gengster.

Difahamkan DAP yang diketuai calonnya Chong Chieng Jen tidak berpuas hati apabila papan iklan parti itu diturunkan di dua kawasan, pada minggu lepas. Papan iklan itu dipercayai memaparkan gambar Altantuya yang sememangnya menjadi bahan politik Pakatan Pembangkang khususnya DAP.

Dakwaan itu bagaimanapun disergah Datuk Bandar MBKS, Datuk James Chan bahawa beliau tidak pernah mengeluarkan arahan menurunkan apa-apa bahan kempen seperti yang didakwa oleh pembangkang. Dakwaan itu bersifat provokasi.

Seperti biasa, Chong Chieng Jen gemar membawa berita dan publisiti DAP dalam menghentam kerajaan sepanjang pilihan raya. Dengan membawa wartawan, Chong Chieng Jen mendakwa pekerja MBKS menurunkan papan iklan parti itu yang memaparkan gambar Altantuya pada minggu lepas di Stutong Baru dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching.

Chong memberitahu, tindakan itu adalah salah kerana tidak ada arahan diberikan kepada DAP dan tanpa sebarang penjelasan.

Namun, setelah mendapat penjelasan Datuk Bandar MBKS dan seolah-olah Chong Chieng Jen terperangkap dalam isu mainannya, beliau dan penyokong DAP beredar. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger