Sunday, April 7, 2013

INI KALILAH SURVIVAL POLITIK LIM KIT SIANG AKAN TERKUBURTidak sesekali akan berundur dan akan menerima hakikat jika kalah dalam PRU-13 dalam menentang calon BN, Datuk Abdul Ghani Othman di Parlimen Gelang Patah.

Seperti lagak anaknya, Lim Guan Eng, Kit Siang dikatakan tidak sesekali berasa gentar berhadapan dengan BN demi mencapai matlamat ke Putrajaya sebelum menghembuskan nafas yang terakhir kelak.

Kit Siang dijangka akan berhadapan dengan tuduhan dan tohmahan yang mengaitkannya sebagai anti Melayu dan anti Islam termasuk dikatakan sebagai individu bertanggungjawab mencetuskan rusuhan antara kaum pada 13 Mei 1969.

2 komen:

  1. Selain dari menjadi Ahli Parlimen, apa lagi si cina tua ni boleh buat. Sejak dari 1969 hingga sekarang hidup hasil dengan bayaran elaun Ahli Parlimen dan adakala nya mendapat elaun ADUN.Semua bayaran dibuat oleh kerajaan. Tapi apakah jasa yang telah Si Tua ni berikan pada negara dengan menjadi ahli pembangkang atau pun semasa memegang Ketua pembangkang. Amat malang bagi rakyat dikawasan beliau menjadi wakil mereka. Selama menjadi Ahli Parlimen apakah jasa yang pernah Lim Kit Siang telah curahkan kepada negara. Apakah yang dibangkangkan yang rakyat mendapat faedah. Kini telah tiba masanya untuk pengundi Gelang Patah untuk menamatkan karier politik Si Tua yang terlalu tua untuk dipilih menjadi Ahli Parlimen. Lim Kit Siang pada tahun 1941 pada bulan Feb tanggal 20HB. Ini bermakna Kit Siang sekarang ini berusia 72 tahun. Rasanya terlalu tua untuk memilih beliau menjadi Wakil Rakyat.

    ReplyDelete
  2. Kit Sial rot in Hell.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger