Saturday, April 20, 2013

KITA JADI CALON PRU-13 SEBAGAI GANTI KEPADA NABI MUHAMMAD S.A.WMengulas mengenai calon PRU-13, Mursyidul Am PAS mengatakan kesemua calon PAS yang terpilih terdiri daripada mereka yang benar-benar bertanggungjawab terhadap Nabi Muhammad SAW.

"Kerana kita ini jadi calon ganti Nabi Muhammad, Nabi Muhammad ini ganti pada Allah SWT, Allah turun kuasa pada Nabi Muhammad, Nabi meninggal, kita pula bertanggungjawab.

Pemilihan anaknya, Nik Abduh Nik Mat bertanding di Parlimen Pasir Mas bukanlah sebagai proksi beliau atau mewakilinya dalam kancah politik Pas Kelantan.

Sebaliknya, beliau mendakwa tidak pernah sepatah pun menyebut kepada anaknya untuk menjadi calon pada pilihan raya ini.

Bagaimanapun, Nik Abdul Aziz tetap bersyukur apabila nama Nik Abduh tersenarai sebagai calon.

5 komen:

 1. Pernah Dengar ceramah LGE sebelum KLCC siap dalam BM slang Cina..

  “KLCC projek bodoh, serupa orang pendek mau jadi tinggi berdiri atas kotak..”

  Sekarang ia merupakan magnet ekonomi setaraf Piramid GIZA.

  Mentaliti yg sama pada Nik Aziz, kalau biarkan Kelantan dibawah PAS selama 25 tahun lagi..maka tahapnya serendah cambodia & Myanmar..BN bina masjid pun dikata hanya untuk projek..

  NIk Ajis: pakai basikal & miskin lebih mulia daripada memakai Kereta & pandai berniaga..

  ReplyDelete
 2. Masuklah pas kalau malas sebab kalau orang tegur kita sebab duk tercanguk lam umah kita boleh cakap hidup bersederhana dan miskin lebih mulia.. benggong..

  ReplyDelete
 3. Apa kau cakap ni Labu? Otak kau tu waras ke? Cakap mcm orang tak sekolah! Kalau tak tau baik diam. Ini cakap yg buat memalukan diri sendiri saja. Kau ingat orang diluar tu bodoh ke?

  ReplyDelete
 4. Ini namanya
  Parti Anak Beranak
  Nepotisma yang terunggul

  ReplyDelete
 5. Bila Nik Aziz cakap macam ni, teringat aku kisah pemimpin Al-Arqam meyakini bahawa beliaulah Pemuda Bani Tamim yang akan menerima panji Islam dari Imam Mahdi.

  Sejak sekian lama Nik Aziz beranggapan bahawa PAS adalah wakil rasmi Islam, Rasulullah saw, malah Allah swt di Malaysia.

  Nik Aziz mempunyai ciri-ciri seorang pemimpin yang SESAT dan MENYESATKAN.

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger