Monday, April 8, 2013

NIK AZIZ LEBIH ISLAM DARIPADA NABI DAN RASUL SEBELUMNYAWajarkah Nik Aziz disalahkan hanya kerana kenyataannya yang menuduh solat orang UMNO tidak mendapat pahala dan UMNO membuat masjid bukan kerana Islam sebaliknya mahu menjadi kontraktor.

Selain sembahyang dan bina masjid, Nik Aziz juga mengatakan program-program berkaitan Islam yang dianjurkan UMNO dan BN juga tidak mendapat pahala kerana parti tersebut menolak Islam.

Sememangnya Nik Aziz bersalah biarpun menggunakan alasan ‘nyanyuk’ kerana sudah berumur. Apakah Nik Aziz ini lebih Islam berbanding Nabi dan Rasul terdahulu sehingga sanggup mengatakan pemimpin sesama Islam (UMNO dan BN) tidak Islam?

"Di Kelantan ini banyak mana projek-projek Kerajaan Pusat buat, sepatah pun tidak memberitahu harga sebenar.

"Tentu ada benda yang tersembunyi, orang Melayu panggil 'sambil menyelam sambil minum air'. UMNO pula 'sambil menyelam sambil bekwoh (kenduri)'. Bukan setakat minum sahaja, makan besar.

Nik Aziz sebelum ini di majlis ceramahnya di Kampung Jambu pada 3 April yang mendakwa sembahyang orang UMNO tidak mendapat pahala kerana mendakwa parti itu menolak dasar Islam.

Mengenai dakwaannya itu, Nik Abdul Aziz dengan angkuh mempertahankannya dengan menegaskan, orang UMNO bermakna orang yang menolak Islam dan sembahyang mereka sememangnya tidak akan memperoleh sebarang ganjaran pahala.

Nampak sangat Nik Aziz ini sudah ‘gila’ kuasa hingga sanggup mengeluarkan kenyataan yang bersifat ‘bodoh sombong’.

4 komen:

 1. Nik Aziz..ulamak songsang!

  ReplyDelete
 2. Boloh punya olang ....

  ReplyDelete
 3. ini olang tua kutuk sulah gila dn nyanyuk oooo, lia punya semangat sulah ilang ooo, sikalang lia sulah manyak cilaka ooo, lia punya batin sulah kena bakar hangus oleh api nelaka jahanam ooo muka lia sulah manyak hodoh ooo jiwa dn nafsu lia sudah kena ambil balik oleh Tuhan ooo pasat itulah lia punya badan semakin kulus dn layu selupa bangkai ooo.....manyak kesian sama lia ooo.

  -apek jatuh longkang-

  ReplyDelete
 4. Macam ni punya ulamak nanti dunia islam lain ktawakan negara kta.. sedar2lah pok nik tempat kmu dimana.. harap bpijaklh d bumi nyata.

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger