Monday, April 29, 2013

WAN AZIZAH BERCITA-CITA JADI WANITA PERTAMA ANWAR JADI PERDANA MENTERIPergi berdua, tetapi pulang seorang-seorang. Anwar Ibrahim dan Wan Azizah yang datang makan angin ke Sarawak sambil berkempen dengan calon PKR. Selepas pulang, diberitakan Wan Azizah ‘ditinggalkan’ di Sarawak bagi membantu calon PKR untuk memenangi hati rakyat Sarawak.

Selepas tidak diperlukan rakyat di Permatang Pauh dan PKR Pusat sehingga tidak dicalonkan, akhirnya Wan Azizah telah dihantar ke Sarawak. Ini merupakan strategi Wan Azizah bagi menenangkan kekecewaan Ketua Wanita PKR Sarawak Nurhanim Mokhsen dan Naib Pengerusi Wanita PKR Voon Shiak Nee yang tidak terpilih sebagai calon biarpun nama mereka telah ‘dinaikkan’ sebagai calon PKR di Parlimen Petra Jaya dan Parlimen Stampin.

Seperti biasa Wan Azizah cuba memperjelaskan sikap suaminya, Anwar Ibrahim yang sebelum ini dikaitkan dengan video seks bersama Chinadoll pada Pilihan Raya Negeri Sarawak. Namun, penjelasan itu tidak konkrit kerana tidak disertakan dengan jam Omega yang menjadi bukti penting dalam menyelesaikan isu video seks itu.

Wan Azizah juga dilihat tidak konsisten dalam memberikan jawapan berhubung video Anwar bersama seorang lelaki di sebuah hotel dengan menggunakan tajuk ‘Mr Goyang’. Sebaliknya, Wan Azizah hanya menggunapakai jalan selamat dengan mengatakan itu semua konspirasi BN.

Menjadi kelaziman mana-mana isteri akan menyokong kuat suaminya biarpun terpaksa menelan pahit. Seperti biasa Wan Azizah meminta rakyat menyokong Pakatan Pembangkang dan PKR supaya suaminya, Anwar Ibrahim boleh menjawat jawatan Perdana Menteri. Ini sekaligus menjadikan dirinya sebagai wanita pertama Malaysia yang selama ini amat mencemburi Rosmah Mansor.

Selain Anwar Ibrahim bercita-cita sebagai Perdana Menteri, Wan Azizah bercita-cita juga menjadi Wanita Pertama Malaysia.

1 komen:

  1. Salam bro,

    Tumpang sebarkan "Rahsia DAP" oleh bekas Pemuda DAP Shen Yee Aun dlm blog Daeangselili bogspot.com.

    Saya kurang arif dlm hal paste n send ni.

    p/s Anwar dibedal teruk oleh Dr Mazlan di Permatang Pauh.Anak Dr Mazlan ada menulis n menjawab tuduhan2 ke atas bapanya.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger