Friday, May 24, 2013

KECOH BILA POLIS SEMAKIN TEGAS TIAN CHUA PUN KENA TANGKAP DAN TIDUR DI JELPenangkapan Naib Presiden PKR yang juga Ahli Parlimen Batu, Tian Chua dan aktivis propembangkang Harris Ibrahim ditahan polis mengikut Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948 tengah hari semalam.

Tian Chua ditahan di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT), Sepang sebelum memasuki pintu kawalan keselamatan untuk menaiki pesawat. Sementara itu, Harris pula ditahan ketika makan tengah hari di Segambut.

Kedua-dua mereka dibawa ke Lokap Berpusat Kuala Lumpur, Jinjang dan masing-masing merasai tidur di jel. YB tidur di jel polis!!!

Ketika ditangkap Tian Chua dikatakan melakonkan adegan drama apabila mahu melepaskan diri daripada tangkapan polis yang sememangnya menjadi acara wajib Tian Chua. Ini bukan kali pertama Tian Chua berbuat demikian sebaliknya sudah banyak kali.

Tangkapan ini susulan daripada Himpunan Jalanan 505 yang telah diadakan pada 13 Mei 2013 bagi memberikan reaksi kecewa mereka setelah kalah dalam PRU-13. Tian Chua dan Haris Ibrahim dikatakan antara penceramah pada malam tersebut yang telah mengutarakan pelbagai tohmahan dan cacian yang bersifat hasutan.

Sebelum ini, Nik Nazmi dan Adam Adli antara mereka yang telah ditahan dan menunggu perbicaraan. Ketegasan polis pada kali ini adalah sesuatu yang sangat diperlukan bagi membendung sikap kurang ajar pemimpin Pakatan Pembangkang yang secara terang mencabar undang-undang negara. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger