Tuesday, May 21, 2013

PAS KUTUK PERHIMPUNAN JALANAN ANJURAN PKR DAN ANWAR IBRAHIMPerhimpunan Haram Jalanan anjuran PKR dan Anwar Ibrahim yang bertujuan mahu menjatuhkan kerajaan BN yang telah dipilih rakyat yang kini sedang giat diadakan di beberapa kawasan di seluruh negara sebenarnya tidak disokong sepenuhnya parti politik dalam Pakatan Pembangkang.

Ini dibuktikan apabila beberapa pemimpin tertinggi PAS menolak sokongan dan dokongan Anwar Ibrahim yang sememangnya sudah keterlaluan dan gila kuasa.


Timbalan Ketua Dewan Pemuda Pas, Nik Mohd. Abduh Nik Abdul Aziz mengajak orang ramai memikirkan kemenangan melalui kesabaran, bukannya melalui ledakan di jalan raya.

"Anda terfikir untuk 'spring' dan memperolehi kerajaan melalui ledakan di jalan raya?

Itu adalah gopoh.

"Fikirkan kemenangan melalui kesabaran. Kesabaran adalah kunci yang membuka. Apa perlu kemenangan yang isinya belum ranum.

Niat pembangkang mencetuskan huru-hara bagi menggulingkan kerajaan BN dipilih secara sah oleh rakyat pada 5 Mei lalu semakin jelas selepas melakukan beberapa siri demonstrasi sebelum ini selain merancang siri demonstrasi lain pada masa depan.

Malah, hasrat jahat pembangkang itu turut yang dinyatakan aktivis jalanan propembangkang, Hishamuddin Rais dan aktivis mahasiswa propembangkang, Adam Adli Abd. Halim dalam Perhimpunan 13 Mei di Dewan Perhimpunan Cina Selangor minggu lalu.

Semalam, Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob dalam Facebooknya berkata, pihaknya berpegang teguh bahawa demokrasi merupakan jalan terbaik untuk menukar kerajaan di negara ini.

Jelasnya, pendirian beliau itu selari dengan kepimpinan Pas Pusat yang sejak dahulu sentiasa memilih jalan demokrasi untuk menukar kerajaan.

Menurut Nik Mohd. Abduh, golongan muda perlu insaf kerana semangat berkobar-kobar tidak boleh meminggirkan sifat sabar dalam memburu kemenangan.

"Padukan tenaga. Tambahkan bilangan. Berikan senjata ilmu dan maklumat untuk anak muda. Gerhana bulan adalah kekuatan dan keagungan, bukan kesedihan dan ketakutan," ujarnya.


Sumber: Utusan Malaysia

Anwar Ibrahim bersama DAP dan PKR bukan sahaja tidak mengiktirafkan pilihan raykat malah menyalahkan rakyat apabila rakyat masih memilih BN sebagai sebuah kerajaan biarpun sebelum ini telah banyak dikutuk oleh pemimpin DAP dan PKR. 

1 komen:

 1. aku rasa kalau anwar pergi ke amerika dan bertanding pilihanraya disana, aku yakin dia mudah menang kerana ideologi pluralisme, pro israel dan pro seksuality merdeka..
  kat sana juga ada ''popular vote'' yg.dijaja dia dinegara ini.

  BTW, Asal Bukan Cina must continue...All muslim must buy muslim first!!

  NAJIB KENA UJUD KAN 'KEDAI TAYAR 1MALAYSIA' ATAU ''KEDAI SERVICE 1MALAYSIA'' !!

  TIAP KALI TUKAR 4 BIJI TAYAR PASTI LESAP SERIBU LEBIH. WHY NOT UJUDKAN KEDAI TERSEBUT YG.BUKAN SAJA JUAL TAYAR SEMUA JENAMA DENGAN MURAH, TAPI DAPAT PECAH MONOPOLI CINA YG.BONGKAK HARAMJADAH TU!

  DISAMPING JUAL TAYAR, SERVICE SEPERTI TUKAR BATERI,ALIGMENT,BALANCING,REPAIR KERETA DAN AKSESORI DIADAKAN JUGA.

  SEMUA BEBUDAK LEPASAN KEMAHIRAN OTOMOBILE VOKASIONAL DAN GIAT MARA DIAMBIL BEKERJA DAN INI DAPAT UJUDKAN PELUANG PEKERJAAN BESAR UNTUK MELAYU.

  SETIAP 'KEDAI TAYAR 1MALAYSIA' MESTI ADA SEKURANG-KURANGNYA 10 HEAVY LIFTER DAN 2 ALIGMENT COMPUTERISE BAY.

  BAYANGKAN SETIAP RAKYAT YG.ADA KERETA MENIKMATI KEMUDAHAN INI PASTI BERTERIMAKASIH KEPADA BN DAN SECARA TAK LANGSUNG KITA BAGI SATU TAMPARAN HEBAT KEPADA CINA BAHAWA MEREKA TAK SELAMANYA BOLEH MONOPOLI DAN MENINDAS RAKYAT DENGAN WANG MEREKA!!!

  gen2felda

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger