Friday, June 28, 2013

ANWAR IBRAHIM TETAP DENGAN PENDIRIAN MAHU MENJADI PERDANA MENTERI


Kenyataan bekas Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla yang menyifatkan Anwar Ibrahim sebagai pemimpin yang mempunyai imaginasi sangat melampau kerana masih ingin menjadi Perdana Menteri meskipun parti pimpinannya kalah dalam pilihan raya umum lalu ternyata menggugat kejantanan Anwar Ibrahim.

Berbekalkan dengan undi popular yang dilabelkan Pakatan Pembangkang sebagai memihak kepada mereka menjelaskan lagi sikap pembangkang bahawa mereka sekarang ini mencetuskan persepsi untuk mengangkat Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.

Sebagai orang yang diamanahkan sebagai perantara, Jusuf Kalla telah mengadakan satu pertemuan bersama Anwar Ibrahim selepas pengumuman keputusan pilihan raya dan memberitahu Anwar bahawa Malaysia mengamalkan sistem undi elektoral, yang mana parti menang akan membentuk kerajaan dan melantik Perdana Menteri.

Malangnya, menurut Jusuf Kalla lagi Anwar Ibrahim ego, imaginasinya sangat melampau-lampau, beliau tetap mahu jadi Perdana Menteri. Saya memberitahunya, kamu sudah gila? Mana mungkin menjadi Perdana Menteri sedangkan hanya menang 89 kerusi Parlimen walhal Najib Razak menang 133 kerusi.

"Tolong beri saya jawapan atas dasar apa kamu boleh jadi Perdana Menteri kerana kamu sendiri tahu hanya menang 89 walhal Najib menang 133. Kami bertengkar dan akhirnya Anwar berfikir juga," katanya seperti dipetik daripada portal berita Merdeka Online di http://merdeka-online.com/home/wawancara- penuh-jusuf-kalla/ baru-baru ini.

Ini menunjukkan bahawa Anwar Ibrahim sememangnya sanggup berbuat apa saja demi untuk memastikan hasrat dan cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri tercapai.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger