Tuesday, July 30, 2013

TERIMA KASIH MENTERI DALAM NEGERI ATAS KEPRIHATINAN MENDENGAR KELUHAN BLOGGERS


Kami (blogger) tidak berbayar, tetapi kami bekerja demi agama, bangsa dan tanahair. Atas sebab itu, atas nama agama, bangsa dan tanahair, para bloggers dan pengamal media sosial yang prihatin telah mendedahkan bagaimana filem ‘The New Village’ yang cubaan untuk menghidup dan mengagungkan idealogi komunis boleh ‘terlepas’ untuk ditayangkan pada 22 Ogos ini?

Blogger MyMassa telah berjaya merungkai permasalahan ini dan disambut bloggers dan pengamal media sosial lain yang mahu Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Kementerian Komunikasi dan Multimedia mengkaji balik penayangan filem ini. Jika tidak, sambutan Hari Kebangsaan yang akan diadakan pada Ogos ini akan dicemari dengan idealogi komunis.

Dengan tindakan cepat Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berjanji akan ditapis semula dari segi plot cerita dan mesej agar tidak terpesong dan mengguris hati yang kebanyakan mereka yang hidup dalam zaman komunis itu masih hidup.


Dengan ‘suara-suara’ kecil bloggers dan pengamal media serta beberapa NGO’s yang prokerajaan yang berjaya membangkitkan tentang unsur komunisme dalam filem berkenaan.


Akhbar Utusan Malaysia sebelum ini telah melaporkan pendedahan sebuah blog (MyMassa) mengenai filem itu yang dilihat mengangkat Parti Komunis Malaya sebagai 'hero' dan mempersoal bagaimana ia boleh ditayang pada bulan kemerdekaan sedangkan filem 'Tanda Putera', yang mengisahkan perjuangan pemimpin negara dalam mendepani insiden 13 Mei, terpaksa ditangguh tayangan beberapa kali. 

4 komen:


 1. new village lepas

  tanda putera tangguh

  ada org maassyyuuukkkkkk

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum,

  Kami memohon jasa baik agar dapat linkkan Rakyat News di blog anda.

  Sekian, jutaan terima kasih.


  Rakyat News

  http://www.rakyatnews.my/

  ReplyDelete
 3. Tayang kembali filem Bukit Kepong. Rasanya selepas tahun 2000 filem ni dah tak ditayangkan kembali di semua TV. Generasi kini kalau ditanya tragedi Bukit Kepong mereka tak tau. Kalau adapun tentang filem perjuangan adalah filem TS P.Ramlee; Sarjan Hassan.

  RTM dan Media Prima masihkan kamu ada telor dalam kerandutmu menyahut cabaran ini.

  Atau kamu mahu biarkan kami para bloggers edar DVD Bukit Kepong ini ke seluruh negara?

  ReplyDelete
 4. Syukur Alhamdulillah di atas kerja keras SUKARELA blog-blog PERWIRA jati kita!

  PEDULIKAN GERTAKAN si Cina SAMSENG RASIS DAPBIAWAK yang asyik MELALAK macam ANJING HUTAN LIAR! Dah cukup BUMIPUTERA Melayu/Islam sengsara kat bumi tercinta kita ini, warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain! Dan setiap filem/buku/media PENIPU SAMSENG DAPBIAWAK/PKR mesti diHARAMKAN, kerana membahayakan KEDAULATAN dan KESELAMATAN Islam/umatnya, serta semua Bumiputera dan bumi tercinta kita ini!

  Maka, SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas keberanian pemimipin Melayu/Islam UMNO kita, YB Menteri KDN kita!

  Saya syaki tujuan filem Cina ini juga untuk menghasut jenerasi muda Cina/bukan Bumiputera/bukan Islam, untuk terus menjulang DAP-Lim Kit siBIAWAK kononnya, sebagai 'pejuang Kemerdekaan' Tanah Melayu ini, dan MENGHINA PEJUANG KEMERDEKAAN kita yang SEBENAR, termasuk PERAJURIT-PERAJURIT/ORANG KAMPUNG BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain, yang banyak TERKORBAN/MENDERITA sampai kebuluran, di tangan KOMUNIS CINA laknat (mak saya masa kecil, dan ramai orang kampung pun kena makan UBIKAYU saja, sebab si KOMUNIS CINA DAJAL tak bagi orang kampung turun sawah - mereka nak Bumiputera Melayu/Islam dan Bumiputera lain, mati kebuluran)! Juga disyaki, nak putarbelikan sejarah, kat seluruh dunia terutamanya di Barat, tentang CINA DAP – kononnya merekalah yang memerdekakan TANAH MELAYU ini!
  Dan hubungan diplomatik dengan rejim-rejim Komunis termasuk rejim Komunis China dan Cuba, bukan bermakna kita bagi dia JAJAH kita, macam CINA PAP-DAPBIAWAK/PKR nak JAJAH kita! Kerana yang amat MERBAHAYA sekarang adalah rejim Barat-Israel sekarang yang nak kuasai Dunia Islam dan seluruh Dunia Ketiga yang kaya minyak-gas, termasuk dengan MENYAMAR sebagai pengganas Islam! Bahkan pengganas TALEBAN dan AL-QAEDA adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam dan untuk PENJAJAHAN mereka, ke atas negara-negara Islam. Juga, penjajah Barat-Israel (melalui sekutu mereka dari puak Kristian Zionis DAP/PKR), ingin menjadikan Malaysia dan Indonesia, sebagai satu lagi Israel (“Greater Israel“) tetapi di Asia, sebab Singapura terlalu kecil dan tidak ada minyak-gas bertimbun macam Malaysia terutamanya di Malaysia Timur, dan juga Indonesia, yang juga kaya dengan minyak-gas/ dll untuk dikuasai.

  Memang DAP asalnya berasaskan perjuangan Komunis (fahaman Komunis MAO di Cina telah diketepikan untuk kemewahan Kapitalisma Barat-Zionis yang amat buas, tamak dan ganas), tetapi disyaki, sekarang telah diambil alih hampir sepenuhnya oleh pertubuhan evangelis Kristian Zionis yang sedang giat MENGKRISTIAN-MENGYAHUDIkan yang Islam dan bukan Islam, termasuk penganut Kristian traditional biasa, di Malaysia ini dan seluruh dunia Islam - yang perlu ditundukkan segera. Fahaman evangelis Kristian Zionis, ialah doktrin gabungan Kristian Protestant palsu dan pengganas Yahudi Zionis, SENJATA politik merbahaya yang mempergunakan agama, oleh penjajah Barat-Israel melalui CIA-US/MI6-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui sekutu mereka, DAP/PKR). Fahaman ini dipergunakan untuk menjatuhkan Islam/umatnya, dan menjajah Palestin selamanya untuk memecahbelahkan PUSAT Islam di Timur Tengah, iaitu Mekah di masa hadapan dan seluruh negara-negara Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll). Bahkan Vatican juga telah dikuasai puak Kristian Zionis ini.

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger