Tuesday, May 27, 2014

#PRKTelukIntan DYANA AKUI TIDAK BERSELERA DENGAN UMNO


Kenapa DAP? Mengapa bukan UMNO? Apakah keputusan ini akan memberi kesan yang tidak baik terhadap masa depan Dyana Sofya yang kini telah menongkah arus hanya kerana tidak berselera dengan UMNO?

Hanya kerana pergaulan rapat dengan Zairil Khir Johari yang juga pemimpin DAP yang pernah sebelum ini mencetuskan kontroversi kerana dikatakan sebagai Melayu di mana hakikatnya beliau hanyalah ‘anak angkat’ kepada pasangan Melayu dan merupakan kaum Cina pada asalnya.

Daripada sering bertukar-tukar pandangan dengan pemimpin DAP sehinggalah kepada ditawarkan pekerjaan selepas gagal menamatkan pengajian di UiTM menyebabkan Dyana Sofya terus terpikat kepada DAP.

Biarpun emaknya merupakan ahli UMNO tetapi tewas dalam pemilihan UMNO lepas telah menyebabkan beliau kecewa lalu menyokong anaknya dalam politik biarpun mewakili parti yang menentang UMNO dan BN.

Melihat kepada situasi ini jelas UMNO boleh mengambil tindakan disiplin terhadap ibunya, Yammy Samat yang jelas menyokong pembangkang biarpun calon itu anaknya.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger